6 Temmuz 2016 Çarşamba

atatürk Büstlerine Harcanan Parayla Bakın Neler Yapılır!







Türkiye’de M.Kemal büstlerine harcanan para miktarı dudak uçuklatıyor…
PEPUG.com’un haberine göre; Türkiye dünya sıralamasında Büst sahibi ülkeler arasında 1. sırada yer alıyor. Türkiye’de 67 bin okul, 1220 hastane, 6500 sağlık ocağı, 100 cemevi olduğu düşünüldüğünde sadece küçük büst sayısı oldukça fazla. Bunlara meydanlardaki , özel kurumlardaki büst ve heykeller dahil değil elbette. Her bir büstün maliyetinin 5000 tlolduğu gerçeği ise ülke ekonomisinin neden bu halde olduğunu açıklıyor. Araştırmacıların ve anket şirketlerinin verilerinin sonucu ise korkunç.
İşte büstlere harcanan para ile alınabilecekler ve yapılabilecekler listesi:


5 Havaalanı
2000 km asfalt yol
3 adet yolcu uçağı
1.000.000 adet kitap
2.000.000 adet defter
50.000 adet ayakkabı
150.000 büyükbaş hayvan
300.000 küçükbaş hayvan
450 tam teşekküllü hastane
200 fabrika.

Kişi başına kaç Atatürk heykeli düşüyor?


“O olmasaydı” derdi Başöğretmenim, “hepimiz İngiltere’nin kölesi olacaktık!”
“O olmasaydı, İngilizler ezanı kaldıracak, Kur’an eğitimini yasaklayacaktı!”
“O olmasaydı, camiler kiliseye çevrilecekti.”
“O olmasaydı, zulüm altında inim inim inleyecektik!”
Soramazdık: Ey Başöğretmenim, 1950’ye kadar millet zulüm altında inlemedi mi?..
Ezan-ı Muhammedî ve din eğitimi 1950’ye kadar yasaklanmadı mı?..
Camilere sıralar konması, oturularak “tapınılması”, musiki aleti çalınması teklifi “Dinde Reform Layihası” adı altında teklif edilmedi mi?..
Başöğretmenim bu tür sorular sorulmasından hiç ama hiç hazzetmezdi.
Ne tesadüf: Kemalistler de bu tür sorulardan hiç hoşlanmıyorlar!
Dünkü soruya gelelim: Tarih boyunca acaba heykellere toplam kaç lira harcandı?
Kendi sağlığında diktirdiği heykelleriyle ölümünden sonra (özellikle darbeden darbeye) devletin, belediyelerin ve özel kurumların diktirdiği heykellerine toplam kaç lira harcandığı konusunda bir araştırma yapılırsa, sanırım çok ilginç rakamlara ulaşılabilir.
Sıhhat derecesini bilmiyorum, ama bir internet sitesinde, her 800 kişiye bir Atatürk heykeli düştüğünü okudum.
PEPUG.com’un haberine göre ise (21 Eylül 2014 Pazar) Türkiye, dünya sıralamasında büst sahibi ülkeler arasında birinci sırada yer alıyor.
“Türkiye’de 67 bin okul, 1.220 hastane, 6.500 sağlık ocağı, 100 cemevi olduğu düşünüldüğünde, sadece küçük büst sayısı oldukça fazla. Bunlara meydanlardaki, özel kurumlardaki büst ve heykeller dâhil değil elbette. Her bir büstün maliyetinin 5000 TL. olduğu gerçeği ise ülke ekonomisinin neden bu halde olduğunu açıklıyor. Araştırmacıların ve anket şirketlerinin verilerinin sonucu ise korkunç…”
Site, heykel ve büstlere harcanan miktarla neler yapılabileceğini de hesaplamış.
5 havaalanı;
2.000 km. asfalt yol;
3 adet yolcu uçağı;
450 tam teşekküllü hastane;
200 fabrika;
20 üniversite;
500 okul yapılabilirmiş!
Bir haber de 12.09.2009 tarihli Vatan gazetesinden: “İzmir Buca’da 42 metrelik boyuyla Türkiye’nin en büyük dünyanın ise  10’uncu büyük rölyef projesi 3 yılda tamamlandı”…
“… açılışı ertelenen Atatürk maskı dün CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törenle açıldı. 4. 2 milyon TL’lik fiyatıyla bazı tartışmalar yaratan, eski Başkan Cemil Şeboy ve proje ekibinin yargılanmasına yol açan maskın açılışı, 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde yapıldı. Açılışta konuşan CHP’li yeni Başkan, ‘Ben olsam yaptırmazdım, 4 milyon TL’yi okul, yurt yapımına harcardım” dedi (“Vay irticacı vaaay!..” diyelim mi? Ama diyemeyiz: Çünkü CHP’li)…
“Tören öncesi ve sırasında lazer gösterileri geceye renk katarken 8 dakika boyunca havai fişek gösterisi yapıldı. Mask, 42 metrelik boyuyla Brezilya Rio de Janeiro’da bulunan 38 metre yüksekliğindeki Hz. İsa heykelinden de yüksek…
“Buca Çaldıran Mahallesi’nde çevre yolu güzergâhına bakan kayalıklarda 3 yıl önce yapım çalışmalarına başlanan mask için önce bölgede zemin etüdü ile statik çelik projeleri yapıldı. İnşaatında 450 tondan fazla çelik taşıyıcı kullanılan mask, 3 kat püskürtme beton atılarak tamamlandı. Heykeltraş Harun Atalayman’ın yaptığı mask çalışmalarında, başta Dokuz Eylül Üniversitesi olmak üzere 25 farklı üniversitelerden danışmanlık hizmeti alındı.”
Kaça mal olursa olsun, onu seyretmek Başöğretmenimin çok hoşuna giderdi herhalde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder