19 Ekim 2019 Cumartesi

Cola içenlerde daha çok görülen 12 hastalık










İşte kolanın verdiği en büyük 12 zarar

Günümüzde Türkiye’de Milyonlarca ve dünya genelinde Milyarlarca insanın içtiği Cola bir çok kişide bağımlılık yapıyor. Ülkemizde de yoğun olarak tüketilen Colanın zararları hakkında bilginiz var mı? İşte colanın verdiği zararlar.


Birçok kaynaklarda geçtiği gibi daha öncesinde doğurganlığı önlemek için kısırlık ilacı olarak eczanelerde satılarak başlanan ve daha sonra içecek haline getirilen Coca Cola'nın benzer iddialarla bir çok benzer haberler bulunmaktadır.


İçenlerin tadından hoşlandığı gazlı içecekler aslında birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.


Ünlü yazar Karen Hill, 'Yeteeerr! Artık Diyet Yapmak İstemiyorum' adlı kitabında bu içeceklerin neden olduğu 12 hastalığı anlattı.


Karen Hill, insanların kolaya olan düşkünlüğüne değinerek, 'Türkiye'de adeta bir kola bağımlılığı var' dedi.


Bazıları Günde bir-iki litreyi geçiyor adeta su yerine kola tüketiyoruz.


Öncelikle kola korkunç bir bağımlılık oluşturan içecektir. Uyuşturucuyu bırakmak kadar zahmetlidir.


İnsanların kolayı bırakmakta çok güçlük çektiğine değinen Hill, Bırakmaya karar verdikleri ilk gün korkunç migren ağrıları, titremeler, asabilik ve uykusuzluk yaşıyorlar.


Fakat iki günü atlattıktan sonra bomba gibi oluyorlar.


İşte bırakmanız için en önemli 12 hastalığa sebep...


1- Fazla kilo ve yağlanma


2- Karaciğer hasarı


3- Diş çürümesi


4- Böbrek taşları ve Kronik böbrek hastalığı


5- Asit reflü


6- Kemik erimesi


7- Hipertansiyon


8- Kalp hastalığı


9- Sindirim bozukluğu


10- Alzheimer (hafıza kaybı)


11- Kanser


12- Şeker Hastalığı


https://www.yeniakit.com.tr/haber/iste-kolanin-verdigi-en-buyuk-12-zarar-213292.html





Colanın Zararları, yemeklerin yanında ve yaz mevsiminde serinlik vermesi için tüketilen cola sağlık aşısından faydalı bir içecek değildir. Colanın içerisinde bulunan asit kişilerin ilk önce ferahlamasına neden olsa da kısa süre sonra tekrar yanma hissi verecektir. İçerisinde kafein bulunan cola kişiler bağımlılık yapıyor ve sürekli tüketme hissi veriyor.


Colayı pek çoğumuz su gibi içmektedir ve hatta su niyetine içmektedir. Colanın ana maddesi her ne kadar su olsa da suyun dışında pek çok farklı madde de bulunmaktadır. Hatta colanın içerisinde yer alan bazı maddeler kişilerin erken yaşlanmasına, obeziteye, kalp hastalıklarına ve osteporoz hastalığına yol aşıyor.


Colanın satışı günümüzde her ülkede yapılmakta ve en çok satılan içecekler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Oldukça beğenilen ve rağbet gören cola, kişilerin hızlı bir şekilde kilo almasına da neden olmaktadır. kilo osrunu da pek hastalığın başlangıcı olarak görülmektedir.


Colanın Zararları



Colanın fazla tüketilmesi öncelikle dişlerin çürümesine neden oluyor. Bu içeceğin içerisinde fazla miktarda şeker bulunmaktadır. Şeker de dişlerin çürümesine neden olan en büyük faktörlerden bir tanesidir. Çok fazla cola tüketimi zamanla dişlerin aşınmasına ve çürümesine neden oluyor. Cola içerken diş sağlığını korumak için yapılması gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan birincisi colayı içtikten sonra kişilerin dişlerini fırçalaması gerekir.



Eğer böyle bir şey mümkün değilse her seferinde ağzın su ile çalkalanması gerekir.



Hamilelik döneminde anne adaylarının cola içmemeleri önerilir. Bu bebeğin ve annenin sağlığı için daha faydalı olacaktır.



Cola astli ve şekerli bir içecek olduğu için kişilerin hızlı kilo almasına neden oluyor. Yapılan araştırmalar fazla cola tüketen kişilerin diğer kişilere oranla daha fazla kilosu olduğunu açıklamıştır. Bu da colanın gerçekten kilo aldırdığını belirten bir araştırmadır.



Colanın içerisinde bulunan kafein kişilerin colaya dair bağımlısı olmasına neden oluyor. Bağımlılık yapan bu içecek kişileri colaya karşı duyarlı yapıyor ve çok tüketme hissi uyandırıyor.



Gün içerisinde bir bardaktan fazla içilen cola aşırı kalori alımına yol açıyor. Alınan kalorilerin yakılmaması halinde kişilerin hızlı kilo almaları kaçınılmaz olacaktır.



Colanın içerisinde bol miktarda folik asit bulunuyor ve folik asitte kemik hastalıklarına yol açıyor. Zamanlar kişiler kemik erimesine nende olan cola kemiklerin aşınmasına da neden oluyor.



Çok miktarda cola tüketmek kişiler böbrek hastalıklarına neden oluyor. Zamanla böbrek taşı oluşmasına neden olan cola iç salgı bezlerine de zarar veriyor.



Cola kişilerde astım hastalığına yol açıyor. Bu da kolanın içerisinde bulunan benzonat adı verilen madde sayesinde gerçekleşiyor. Bu madde kolanın raf ömrünü uzatmak için kullanılan bir maddedir. Özellikle uzmanlar astım hastası olan kişilere kola içmeyi yasaklıyor. Hatta asitli olan tüm içecekler onların sağlıkları açısından son derece zararlıdır.



Küçük çocukların da severek tükettikleri kola onların sağlığını tehdit ediyor ve kemiklerinin güçlenmesini engelliyor. Özellikle 5 yaşının altında olan çocuklara cola vermek onların gelişimini kötü yönde etkileyeceği için verilmemesi öneriliyor.

Colanın Zararları Hakkında Bize Sıkça Sorulan Sorular

Cola Neden Yapılır?


Cola sıcak günlerde en fazla tercih edilen içecekler arasındadır. Colanın içeriğindeki ürünler aslında ambalajının üzerinde yazar. Colanın yapıldığı hammaddelerin en önemlisi ve yaklaşık % 85'ini oluşturan sudur. Diğerleri ise fruktoz glikoz şurubu ya da şeker, renklendirici olarak karamel, karbondioksit, asitliği düzenlemek için fosforik asit, kafein ve doğal doğal aroma vericiler olarak sayılabilir. Cola üreticisi satışa sunulan colanın içindekilerine özel bir itina gösterirler. Çünkü hangi ülkede üretilirse üretilsin her zaman aynı lezzeti yakalamak cola için önemlidir. Bu yüzden su dahil tüm malzemelerin elde edilmesine ve hazırlanışına dikkat edilir. İçinde şeker eritilen su filtrelerden geçirilerek pastörize edilir. Yeniden filtre edilerek soğutulur ve şeker şurubu elde edilir. Bu özel tanklarda cola konsantresi ile karıştırılarak, filtre edilen suyla buluşturularak final şurubu oluşturulur. Bunun içine karbondioksit ve su konarak cola doluma hazır hale getirilir. Laboratuvarlarda mikrobiyolojik inceleme ve testlerden geçirilerek el değmeden hijyenik ambalajlarına konularak satışa sunulur. İşte severek içtiğimiz bu içeceğin içindekiler bunlardan ibaret.


https://www.zararlar.com/colanin-zararlari.html



“Coca Cola içince vücudunuzda neler olduğunun farkında mısınız?"



1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan ‘fosforik asiddir’.



2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.



3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.



4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)




5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.



6. Kolaya ve tatlılara saldırırsınız.



7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.



8. Şişmanlık Hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.



ilgili haberler:



COCA COLA'NIN SIR ÖZÜTÜ



COCA COLA'DAN İSRAİL'E SİLAH YARDIMI!



COCA COLA'DA BU SEFER DE ÇÖP ÇIKTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder